Metallissa on tulevaisuusMetallissa on tulevaisuus

Metallissa on tulevaisuus

Kolmannen polven konepajayrityksen omistajat uskovat metalliin. Lappeenrannan Rauhasta ponnistava Jotex Works Oy on vientiyritys, joka pysyy kilpailussa mukana investoimalla uuteen työstökoneeseen.

Lue koko juttu

Yrittäjäksi yrittäjien seurassaYrittäjäksi yrittäjien seurassa

Yrittäjäksi yrittäjien seurassa

Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry:n edustajat ja yhteistyökumppanit kävivät marraskuussa tutustumassa Pietarin nuoriin yrittäjiin. Tuliaisina matkalta oli ideoita maahanmuuttajille järjestettävään yrittäjyysseminaariin.

Lue koko juttu

P. E. Svinhufvudilla oli merkittävä rooli Suomen itsenäistymisessäP. E. Svinhufvudilla oli merkittävä rooli Suomen itsenäistymisessä

P. E. Svinhufvudilla oli merkittävä rooli Suomen itsenäistymisessä

Lääninrovasti Heikki Svinhufvudin isoisä P. E. Svinhufvud kertoi monesti, kuinka haluton ja epävarma hän oli Suomen itsenäisyyssenaatin muodostajaksi.
- Epävarmoissa oloissa tuosta virasta olisi voinut muodostua hengenvaarallinen, Heikki Svinhufvud huomauttaa.

Lue koko juttu

Jokaisen yrityksen takana on tarinaJokaisen yrityksen takana on tarina

Jokaisen yrityksen takana on tarina

Kun Emma Holopainen, Iida Kontunen ja Oona Mouhu aiemmin herkuttelivat suklaalla, eivät he sen tarkemmin ajatelleet, millainen tarina suklaata valmistavan yrityksen taakse kätkeytyy. Tänä syksynä yritysten tarinat ovat avautuneet tytöille aivan uudella tavalla, kun Saimaanharjun yhtenäiskoulun 7.-9. –luokkalaiset ovat tutustuneet suomalaisiin brändeihin omassa Suomi 100 –projektissaan.

Lue koko juttu

Hoivapalveluyrittäjien verkostossa jaetaan arjen ilot ja haasteetHoivapalveluyrittäjien verkostossa jaetaan arjen ilot ja haasteet

Hoivapalveluyrittäjien verkostossa jaetaan arjen ilot ja haasteet

Sote-alan yritykset voivat hyödyntää maaseuturahaston monipuolisia yritystukia sekä yksin että yhdessä. Esimerkiksi Simpeleellä rahoitus mahdollisti hoivakodin perustamisen maaseudun rauhaan.

Lue koko juttu

Luomuviljaa viedään maailmalleLuomuviljaa viedään maailmalle

Luomuviljaa viedään maailmalle

Luomuviljelyn suosio on viime vuosina kasvanut nopeasti. Etenkin luomukauraa viedään paljon myös ulkomaille. Viljelijät etsivät vaihtoehtoisia kanavia viljan markkinointiin.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Kipparinkatu 1, 53900 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin