Yritystarinat

Itä-Suomeen kaivataan lisää kalatalousyrittäjiäItä-Suomeen kaivataan lisää kalatalousyrittäjiä

Itä-Suomeen kaivataan lisää kalatalousyrittäjiä

Itä-Suomen alueella toimii noin sata ykkösluokan kaupallista kalastajaa ja parisenkymmentä kalastusmatkailuyrittäjää. Potentiaalia yrittämiseen runsaskalaisilla vesistöillä olisi reilusti enemmän. Kalatalousyrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tukena on Itä-Suomen kalatalousryhmä, joka kannustaa ja tukee ammattikalastuksen ja kalastusmatkailun kehittämistä paikallisten hankkeiden kautta. 

Lue koko juttu

Tarinat ovat elämystalouden polttoainetta Tarinat ovat elämystalouden polttoainetta 

Tarinat ovat elämystalouden polttoainetta 

Ocracoke-saari Yhdysvaltojen itärannikolla on kuuluisa hurjamaineisesta merirosvokapteeni Mustaparrasta, joka seilasi ryöstöretkillä pitkin Karibianmerta ja Yhdysvaltojen rannikkoa. Vuonna 1718 Mustaparta menetti taistelussa päänsä juuri Ocracoke-saarella, jonne myös lukuisat laivat ovat haaksirikkoutuneet.

Lue koko juttu

Yritysryhmähankkeet ovat kuin rypsiöljyn puristamistaYritysryhmähankkeet ovat kuin rypsiöljyn puristamista

Yritysryhmähankkeet ovat kuin rypsiöljyn puristamista

Parikkalalainen Koitsan Pito ja Palvelu toimii kaikkiaan kolmessa eri yritysryhmähankkeessa. Kaksi niistä liittyy matkailun kehittämiseen ja yksi tuo osallistujille uusia eväitä digitalisaation hyödyntämiseen omassa yritystoiminnassa.

Lue koko juttu

EU alkaa omalta kotioveltasiEU alkaa omalta kotioveltasi

EU alkaa omalta kotioveltasi

Lokakuun lopussa Euroopan parlamentin suomalaisdelegaatio näki, kuuli, maistoi ja haistoi, mitä kaikkea EU-osarahoituksella on saatu aikaiseksi Kotkan-Haminan seudulla. Ensimmäinen tutustumiskohde oli haminalainen Takaladon Liha & Kala Oy, joka on erikoistunut kotimaisiin lihatuotteisiin. Vuonna 2011 ovensa avannut yritys maustaa ja palvaa suuren osan tuotteistaan itse.

Lue koko juttu

Aktiivinen kehittäminen näkyy ja kannattaa Kiviojan PonitallillaAktiivinen kehittäminen näkyy ja kannattaa Kiviojan Ponitallilla

Aktiivinen kehittäminen näkyy ja kannattaa Kiviojan Ponitallilla

- Ajatus oli vain hankkia paikka mihin saataisiin omat ponit ja pystyttäisiin sitten työn ohella harrastelemaan.
Hevostoiminta oli alkanut nostamaan pikkuhiljaa päätään ja tuolloin vielä kaupungissa pienellä omakotitalotontilla asunut Tarmo Kivioja alkoi etsiä perheensä kanssa harrastamiseen paremmin soveltuvaa maapaikkaa.

Lue koko juttu

Omatoimireissaajille on tarjolla makumatkoja Kaakkois-SuomeenOmatoimireissaajille on tarjolla makumatkoja Kaakkois-Suomeen

Omatoimireissaajille on tarjolla makumatkoja Kaakkois-Suomeen

Mitä yhteistä on salmiakkicheddarilla, kruunuviinerillä ja kummitukselle omistetulla tilaviinillä? Näihin herkkuihin ja lukuisiin muihin houkutuksiin voit törmätä, kun suunnistat makumatkalle Kaakkois-Suomeen.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin