Yritystarinat

Romukaupasta kiertotalouteenRomukaupasta kiertotalouteen

Romukaupasta kiertotalouteen

Metallia on kierrätetty aina. Viime vuosikymmenien aikana metallia on alettu yhä enemmän kierrättää uudelleen käytettäväksi. Kotkalainen Firomet tehosti toimintaa investoimalla liikuteltavaan metallin murskaimeen.

Lue koko juttu

Natusen leipomossa on nyt kaikki toiminnot saman katon allaNatusen leipomossa on nyt kaikki toiminnot saman katon alla

Natusen leipomossa on nyt kaikki toiminnot saman katon alla

Leipurin työ vaatii jauhopeukalon lisäksi vuorokausirytmin, joka ei välttämättä kaikille istu.
- Itse tulen aamuyöllä kolmeksi tai neljäksi töihin ja käyn illalla seitsemältä tai kahdeksalta nukkumaan. Viikonloput menevät samalla rytmillä, oli töitä tai vapaata, kuvailee imatralaisen Natusen leipomon yrittäjä Mikko Kenttämaa.

Lue koko juttu

Metallissa on tulevaisuusMetallissa on tulevaisuus

Metallissa on tulevaisuus

Kolmannen polven konepajayrityksen omistajat uskovat metalliin. Lappeenrannan Rauhasta ponnistava Jotex Works Oy on vientiyritys, joka pysyy kilpailussa mukana investoimalla uuteen työstökoneeseen.

Lue koko juttu

Yrittäjäksi yrittäjien seurassaYrittäjäksi yrittäjien seurassa

Yrittäjäksi yrittäjien seurassa

Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry:n edustajat ja yhteistyökumppanit kävivät marraskuussa tutustumassa Pietarin nuoriin yrittäjiin. Tuliaisina matkalta oli ideoita maahanmuuttajille järjestettävään yrittäjyysseminaariin.

Lue koko juttu

Jokaisen yrityksen takana on tarinaJokaisen yrityksen takana on tarina

Jokaisen yrityksen takana on tarina

Kun Emma Holopainen, Iida Kontunen ja Oona Mouhu aiemmin herkuttelivat suklaalla, eivät he sen tarkemmin ajatelleet, millainen tarina suklaata valmistavan yrityksen taakse kätkeytyy. Tänä syksynä yritysten tarinat ovat avautuneet tytöille aivan uudella tavalla, kun Saimaanharjun yhtenäiskoulun 7.-9. –luokkalaiset ovat tutustuneet suomalaisiin brändeihin omassa Suomi 100 –projektissaan.

Lue koko juttu

Hoivapalveluyrittäjien verkostossa jaetaan arjen ilot ja haasteetHoivapalveluyrittäjien verkostossa jaetaan arjen ilot ja haasteet

Hoivapalveluyrittäjien verkostossa jaetaan arjen ilot ja haasteet

Sote-alan yritykset voivat hyödyntää maaseuturahaston monipuolisia yritystukia sekä yksin että yhdessä. Esimerkiksi Simpeleellä rahoitus mahdollisti hoivakodin perustamisen maaseudun rauhaan.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Kipparinkatu 1, 53900 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin