Maatilatarinat

Yrittäjille ideoidaan uusia mahdollisuuksia hoitaa luonnonsuojelualueiden niittyjä ja laitumiaYrittäjille ideoidaan uusia mahdollisuuksia hoitaa luonnonsuojelualueiden niittyjä ja laitumia

Yrittäjille ideoidaan uusia mahdollisuuksia hoitaa luonnonsuojelualueiden niittyjä ja laitumia

Lumovoimaa! Luonnonsuojelualueet maaseudun yrittäjien tulonlähteeksi on hanke, jonka tavoitteena on lisätä luonnonsuojelualueiden niittyjen ja hakamaiden hoitoa laidunnuksella, niitolla sekä puuston ja pensaskerroksen raivauksilla. Hankkeessa ideoidaan uusia työmahdollisuuksia maatalousyrittäjille ja etsitään uusia laidun- tai niittokohteita Kaakkois-Suomen ja Uudenmaan luonnonsuojelualueilta.

Lue koko juttu

Suoramyynti maatiloilta kasvattaa suosiotaan Suoramyynti maatiloilta kasvattaa suosiotaan 

Suoramyynti maatiloilta kasvattaa suosiotaan 

Viime vuonna Suomen kotieläintiloista 13 prosenttia, eli noin 1 500 tilaa harjoitti suoramyyntiä. Määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Suosituimpia suoramyyntituotteita ovat kananmunat. Viime vuonna 53 prosenttia kananmunia tuottavista tiloista harjoitti suoramyyntiä.

Lue koko juttu

Kaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakinKaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakin

Kaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakin

Juuri nyt, kun Suomi on palaamassa kesälaitumilta arkeen kaupunkien hyörinään, on hyvä hetki pohtia maaseudun ja kaupungin suhdetta. MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola huomautti keväällä Kymenlaakson maaseutufoorumissa, että kaupunkien ja maaseudun välille on lietsottu vastakkainasettelua aivan turhaan.

Lue koko juttu

Kokonaisvaltaista hyvinvointia viljelijöilleKokonaisvaltaista hyvinvointia viljelijöille

Kokonaisvaltaista hyvinvointia viljelijöille

Lemiltä Kaamanniemen peräkylästä on nelisenkymmentä kilometriä Lappeenrantaan. Naapuriapu on maaseudulla onneksi vielä voimissaan.
- Kun puuttuu jokin työväline, voi lainata naapureilta, ettei tarvitse kaupungista hakea. Jos joku naapureista upottaa traktorin peltoon, ollaan käyty auttamassa. Vastaavasti naapurit ovat käyneet meitä auttamassa, kuvailee Vesalahden tilan emäntä Tuija Topra-Karppanen.

Lue koko juttu

Luomuviljaa viedään maailmalleLuomuviljaa viedään maailmalle

Luomuviljaa viedään maailmalle

Luomuviljelyn suosio on viime vuosina kasvanut nopeasti. Etenkin luomukauraa viedään paljon myös ulkomaille. Viljelijät etsivät vaihtoehtoisia kanavia viljan markkinointiin.

Lue koko juttu

Vilja kuivuu biolämmölläVilja kuivuu biolämmöllä

Vilja kuivuu biolämmöllä

Lemiläisen maanviljelijän Hannu Kuntun uusittu kuivuri kuivaa viljat tehokkaasti ja edullisemmin kuin ennen. Kuivurin kylkeen nousi hakkeella toimiva biolämpölaitos.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Kipparinkatu 1, 53900 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin