KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

Maatilatarinat

Maaseudun kehittämisrahoitus auttaa uusia yrittäjiä alkuunMaaseudun kehittämisrahoitus auttaa uusia yrittäjiä alkuun

Maaseudun kehittämisrahoitus auttaa uusia yrittäjiä alkuun

Maaseudun kehittämisvaroista rahoitetaan maatilan pidon aloittavia viljelijöitä ja muita maaseudun yrittäjiä. Tällä EU-rahoituskaudella jo lähes 1400 uutta yrittäjää on saanut maaseuturahoituksesta apua yrittäjyyden alkutaipaleelle. Sekä nuoren viljelijän aloitustukea että yrityksen perustamistukea voi vielä hakea tämän ja ensi vuoden aikana yritystoiminnan käynnistämiseen.

Lue koko juttu

Kaakkois-Suomessa maatalouden myyntituloista puolet tulee maidostaKaakkois-Suomessa maatalouden myyntituloista puolet tulee maidosta

Kaakkois-Suomessa maatalouden myyntituloista puolet tulee maidosta

Kolmasosa eli noin tuhat kaakkoissuomalaista maatilaa lopettaa toimintansa vuoteen 2025 mennessä. Viljellyn peltoalan määrä ei kuitenkaan tule todennäköisesti laskemaan, sillä lopettavat tilat myyvät tai vuokraavat pellot jatkaville viljelijöille.

Lue koko juttu

Yrittäjille ideoidaan uusia mahdollisuuksia hoitaa luonnonsuojelualueiden niittyjä ja laitumiaYrittäjille ideoidaan uusia mahdollisuuksia hoitaa luonnonsuojelualueiden niittyjä ja laitumia

Yrittäjille ideoidaan uusia mahdollisuuksia hoitaa luonnonsuojelualueiden niittyjä ja laitumia

Lumovoimaa! Luonnonsuojelualueet maaseudun yrittäjien tulonlähteeksi on hanke, jonka tavoitteena on lisätä luonnonsuojelualueiden niittyjen ja hakamaiden hoitoa laidunnuksella, niitolla sekä puuston ja pensaskerroksen raivauksilla. Hankkeessa ideoidaan uusia työmahdollisuuksia maatalousyrittäjille ja etsitään uusia laidun- tai niittokohteita Kaakkois-Suomen ja Uudenmaan luonnonsuojelualueilta.

Lue koko juttu

Suoramyynti maatiloilta kasvattaa suosiotaan Suoramyynti maatiloilta kasvattaa suosiotaan 

Suoramyynti maatiloilta kasvattaa suosiotaan 

Viime vuonna Suomen kotieläintiloista 13 prosenttia, eli noin 1 500 tilaa harjoitti suoramyyntiä. Määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Suosituimpia suoramyyntituotteita ovat kananmunat. Viime vuonna 53 prosenttia kananmunia tuottavista tiloista harjoitti suoramyyntiä.

Lue koko juttu

Kaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakinKaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakin

Kaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakin

Juuri nyt, kun Suomi on palaamassa kesälaitumilta arkeen kaupunkien hyörinään, on hyvä hetki pohtia maaseudun ja kaupungin suhdetta. MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola huomautti keväällä Kymenlaakson maaseutufoorumissa, että kaupunkien ja maaseudun välille on lietsottu vastakkainasettelua aivan turhaan.

Lue koko juttu

Kokonaisvaltaista hyvinvointia viljelijöilleKokonaisvaltaista hyvinvointia viljelijöille

Kokonaisvaltaista hyvinvointia viljelijöille

Lemiltä Kaamanniemen peräkylästä on nelisenkymmentä kilometriä Lappeenrantaan. Naapuriapu on maaseudulla onneksi vielä voimissaan.
- Kun puuttuu jokin työväline, voi lainata naapureilta, ettei tarvitse kaupungista hakea. Jos joku naapureista upottaa traktorin peltoon, ollaan käyty auttamassa. Vastaavasti naapurit ovat käyneet meitä auttamassa, kuvailee Vesalahden tilan emäntä Tuija Topra-Karppanen.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin