Maatilatarinat

Kaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakinKaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakin

Kaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakin

Juuri nyt, kun Suomi on palaamassa kesälaitumilta arkeen kaupunkien hyörinään, on hyvä hetki pohtia maaseudun ja kaupungin suhdetta. MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola huomautti keväällä Kymenlaakson maaseutufoorumissa, että kaupunkien ja maaseudun välille on lietsottu vastakkainasettelua aivan turhaan.

Lue koko juttu

Kokonaisvaltaista hyvinvointia viljelijöilleKokonaisvaltaista hyvinvointia viljelijöille

Kokonaisvaltaista hyvinvointia viljelijöille

Lemiltä Kaamanniemen peräkylästä on nelisenkymmentä kilometriä Lappeenrantaan. Naapuriapu on maaseudulla onneksi vielä voimissaan.
- Kun puuttuu jokin työväline, voi lainata naapureilta, ettei tarvitse kaupungista hakea. Jos joku naapureista upottaa traktorin peltoon, ollaan käyty auttamassa. Vastaavasti naapurit ovat käyneet meitä auttamassa, kuvailee Vesalahden tilan emäntä Tuija Topra-Karppanen.

Lue koko juttu

Luomuviljaa viedään maailmalleLuomuviljaa viedään maailmalle

Luomuviljaa viedään maailmalle

Luomuviljelyn suosio on viime vuosina kasvanut nopeasti. Etenkin luomukauraa viedään paljon myös ulkomaille. Viljelijät etsivät vaihtoehtoisia kanavia viljan markkinointiin.

Lue koko juttu

Vilja kuivuu biolämmölläVilja kuivuu biolämmöllä

Vilja kuivuu biolämmöllä

Lemiläisen maanviljelijän Hannu Kuntun uusittu kuivuri kuivaa viljat tehokkaasti ja edullisemmin kuin ennen. Kuivurin kylkeen nousi hakkeella toimiva biolämpölaitos.

Lue koko juttu

Puu liikkuu, kun bitit ja bitumit ovat kunnossaPuu liikkuu, kun bitit ja bitumit ovat kunnossa

Puu liikkuu, kun bitit ja bitumit ovat kunnossa

Tulevaisuuden puun saanti varmistetaan pitämällä huolta taimikoista sekä metsä- ja kyläteiden kunnosta. Polvelta toiselle – metsätilan sukupolvenvaihdosmessut vetivät Lappeenrantaan runsaasti metsänomistajia.

Lue koko juttu

Maatilayrittäjille on tarjolla apua tukaliin tilanteisiinMaatilayrittäjille on tarjolla apua tukaliin tilanteisiin

Maatilayrittäjille on tarjolla apua tukaliin tilanteisiin

- Viljelijöiden tilanne pitkällä aikavälillä on ollut heikkenevä ja nyt lyhyelläkin aikavälillä parin vuoden sisällä on tullut tosi rajuja muutoksia, muistuttaa hankepäällikkö Anni Kekki MTK-Kaakkois-Suomesta.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Kipparinkatu 1, 53900 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin