Hanketarinat

Marjo Tolvanen tuo kaakkoissuomalaista näkemystä uuden EU-ohjelmakauden valmisteluunMarjo Tolvanen tuo kaakkoissuomalaista näkemystä uuden EU-ohjelmakauden valmisteluun

Marjo Tolvanen tuo kaakkoissuomalaista näkemystä uuden EU-ohjelmakauden valmisteluun

Euroopan unionin kuluva ohjelmakausi päättyy vuoden 2020 lopussa. Mitä sen jälkeen tapahtuu? Leader Sepran toiminnanjohtaja Marjo Tolvanen on yksi Leader-ryhmien edustajista, jotka ovat vaikuttamassa siihen, kuinka Euroopan yhteisiä rahoja käytetään tulevaisuudessa.

Lue koko juttu

Nuoret ideoivat baariauton ja webnuorisotilan korvaamaan vähäistä julkista liikennettä Nuoret ideoivat baariauton ja webnuorisotilan korvaamaan vähäistä julkista liikennettä 

Nuoret ideoivat baariauton ja webnuorisotilan korvaamaan vähäistä julkista liikennettä 

Amaze Me Leader - Change Makers -hankkeen ahaa-elämykseksi nousi se oivallus, että nuoret voivat itse vaikuttaa siihen, mitä heidän asuinympäristössään tapahtuu ja millainen ympäristö se on elää. Maaseudun ja kylien ilmapiiriin vaikuttavat voimakkaasti ihmiset itse ja se, miten paikkakunnasta puhutaan.

Lue koko juttu

Kummituskierrokset ja lohikäärmeveneet tekivät vaikutuksen SkotlannissaKummituskierrokset ja lohikäärmeveneet tekivät vaikutuksen Skotlannissa

Kummituskierrokset ja lohikäärmeveneet tekivät vaikutuksen Skotlannissa

Kansainvälinen Amaze me Leader -seikkailu järjestettiin tänä vuonna Skotlannissa Dumfries & Gallowayn alueella 5.-12. elokuuta. Amazing race –kisan henkeen suunnitellun viikon aikana nuoret aikuiset saivat tietoa siitä, kuinka he voivat vaikuttaa oman kotiseutunsa kehittämiseen ja mitä Leader-rahoituksella on saatu aikaan niin Suomessa kuin Skotlannissakin. 

Lue koko juttu

Marjat on nyt helppo muuttaa rahaksiMarjat on nyt helppo muuttaa rahaksi

Marjat on nyt helppo muuttaa rahaksi

Kaakkois-Suomen ensimmäinen 4H-marja-asema avattiin Imatralla heinäkuussa. Marja-asema on yksi 4H-järjestön nuorille tarjoamista mahdollisuuksista tienata rahaa luonnontuotteita keräämällä ja myymällä. 

Lue koko juttu

Kiessi vie menneisiin aikoihinKiessi vie menneisiin aikoihin

Kiessi vie menneisiin aikoihin

Venäjän viimeinen tsaari, Suomen suurruhtinas Nikolai II vietti usein kesälomiaan Virolahden saaristossa.
- On säilynyt tosi paljon valokuvia, joissa Nikolai II kahlailee täällä meidän rannoilla, pelaa tennistä, istuu risuaidalla tyttärensä kanssa ja viettää kesää kuin kuka tahansa perheenisä, kertoo Kiessi-museon uudistushankkeen vetäjä Siru Ahopelto.

Lue koko juttu

Sepramarkkinat jatkavat satoja vuosia vanhaa perinnettäSepramarkkinat jatkavat satoja vuosia vanhaa perinnettä

Sepramarkkinat jatkavat satoja vuosia vanhaa perinnettä

Virolahti oli Suomessa ensimmäisten joukossa, kun lähdettiin solmimaan ystävyyskuntasopimuksia Viron kanssa 1980-luvun lopulla.
- Olimme heti liikkeellä. Täällä on jokin ihana pohjavire, joka on säilynyt erosta ja neuvostoajasta huolimatta, kuvailee Sepramarkkinoiden uudistamishankkeen vetäjä Siru Ahopelto.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Kipparinkatu 1, 53900 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin