KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

Hanketarinat

Pyöräretkeily tarjoaa elämyksiä kaikille aisteillePyöräretkeily tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille

Pyöräretkeily tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille

Paatuneimmankin autoilijan kannattaa kaivaa näin kesän korvalla polkupyörä varastosta esiin. Vaikka poljetut kilometrit olisivat jääneet vähiin sitten lapsuusvuosien, ei koskaan ole myöhäistä elvyttää erinomaista liikkumismuotoa. Pyöräily on aina elämys! Hyvänä lisänä ovat lähes ilmaiset ja täysin saasteettomat kilometrit. 

Lue koko juttu

Onpa ilmoja pidellyt – ilmastonmuutos puhutti KotkassaOnpa ilmoja pidellyt – ilmastonmuutos puhutti Kotkassa

Onpa ilmoja pidellyt – ilmastonmuutos puhutti Kotkassa

Ilmaston lämpeneminen on todellinen, pitkälti ihmisen toiminnasta johtuva ongelma maapallolla. Mutta me kaikki voimme kantaa kortemme kekoon ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tämä oli tärkein sanoma Kymenlaakson maaseutufoorumissa, joka järjestettiin maanantaina 9. huhtikuuta Kotkassa.

Lue koko juttu

Kouvolan matkailuoppaat valmistautuvat messukesäänKouvolan matkailuoppaat valmistautuvat messukesään

Kouvolan matkailuoppaat valmistautuvat messukesään

Pajamäellä, lähellä Kuusankoskea huomioni kiinnittyy vanhoihin, ristikkoikkunaisiin tiilitaloihin, joista tulee ennemminkin mieleen Tanska tai idyllinen Visby kuin kymenlaaksolainen asuinalue. Mutta hetkinen! Minkä jugendlinnan pihaan minä nyt päädyin? Suuri keltainen kivitalo kohoaa aukion takana majesteetillisena. Linnamaista vaikutelmaa vahvistaa rakennuksen takaosassa häämöttävä pyöreä torni.

Lue koko juttu

Äänestä Maaseutuparlamentti 2020 Kaakkoon!Äänestä Maaseutuparlamentti 2020 Kaakkoon!

Äänestä Maaseutuparlamentti 2020 Kaakkoon!

Valtakunnallinen Maaseutuparlamentti 2020 järjestetään Kaakossa (Lappeenrannassa), Kurikassa tai Nurmeksessa lokakuussa 2020. Nettiäänestys näiden kolmen finalistin välillä käydään NYT eli 26.-28. maaliskuuta! Äänestämään pääset maaseutuparlamentti.fi-sivuilta.

Lue koko juttu

Laneissa kellon ympäriLaneissa kellon ympäri

Laneissa kellon ympäri

Tunnelmavalojen loisteessa kylpevä Parikkalahalli on täynnä nuoria ja iloista tunnelmaa. Pitkissä riveissä hohtavat tietokoneiden näytöt ovat vallanneet koko hallin salin lattiapinta-alan.

Lue koko juttu

Pien-Saimaan tulevaisuus näyttää valoisaltaPien-Saimaan tulevaisuus näyttää valoisalta

Pien-Saimaan tulevaisuus näyttää valoisalta

Pien-Saimaalla on touhuttu paljon ja monenlaista, toimijoita on useita, mutta tieto on hajallaan. Nyt tämä kaikki tieto on kertaalleen koottu yksiin kansiin raporttiin ”Yhteenvetoraportti Pien-Saimaan kunnostuksesta ja tutkimuksista 2009-2018 ja veden laadun kehityksestä 1987-2018”. 

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin