Hanketarinat

Laneissa kellon ympäriLaneissa kellon ympäri

Laneissa kellon ympäri

Tunnelmavalojen loisteessa kylpevä Parikkalahalli on täynnä nuoria ja iloista tunnelmaa. Pitkissä riveissä hohtavat tietokoneiden näytöt ovat vallanneet koko hallin salin lattiapinta-alan.

Lue koko juttu

Pien-Saimaan tulevaisuus näyttää valoisaltaPien-Saimaan tulevaisuus näyttää valoisalta

Pien-Saimaan tulevaisuus näyttää valoisalta

Pien-Saimaalla on touhuttu paljon ja monenlaista, toimijoita on useita, mutta tieto on hajallaan. Nyt tämä kaikki tieto on kertaalleen koottu yksiin kansiin raporttiin ”Yhteenvetoraportti Pien-Saimaan kunnostuksesta ja tutkimuksista 2009-2018 ja veden laadun kehityksestä 1987-2018”. 

Lue koko juttu

Verkostot ovat viestinnän timanttiVerkostot ovat viestinnän timantti

Verkostot ovat viestinnän timantti

Leader-yhdistysten hallituksissa vaikuttaa monipuolinen kattaus eri alojen ihmisiä. On yrittäjiä, julkisen hallinnon edustajia, yhdistysaktiiveja, kunnanvaltuutettuja sekä omissa ammateissaan ja verkostoissaan toimivia maaseudun asukkaita. 

Lue koko juttu

Vaikuttamismahdollisuuksia ja vastuuta nuorilleVaikuttamismahdollisuuksia ja vastuuta nuorille

Vaikuttamismahdollisuuksia ja vastuuta nuorille

Lemillä vietettiin iloisissa tunnelmissa nuorille suunnatun Tapahtumatuottajavalmennus -hankkeen pikkujouluja. Hankkeen tavoitteena on kannustaa nuoria ideoimaan ja tuottamaan itselleen mieluisia tapahtumia aikuisten valmentamina.

Lue koko juttu

Kausalassa selvitetään paikallisten kiinnostusta tiedon valtatiehenKausalassa selvitetään paikallisten kiinnostusta tiedon valtatiehen

Kausalassa selvitetään paikallisten kiinnostusta tiedon valtatiehen

Kymijoen kyläkuitu selvittää parhaillaan, kuinka moni kiinteistönomistaja ja yrittäjä olisi kiinnostunut valokuituverkkoon liittymisestä Iitin Kausalassa. Markkinaehtoisen valokuituverkon taajamapilotti –hanke käynnistyi syyskuussa.
- Pyrimme olemaan alueen tapahtumissa mukana ja viemme asiasta tietoa asukkaille erilaisia keinoja käyttäen, kertoo hankekoordinaattori Atte Korpaeus.

Lue koko juttu

Frisbeegolfia vanhan sahan raunioillaFrisbeegolfia vanhan sahan raunioilla

Frisbeegolfia vanhan sahan raunioilla

Aurinkoinen sää sävyttää syksyistä maisemaa Pyhällössä. Katselemme ympäröivää ruskaa urheiluseura Pyhällön Pyryn puheenjohtajan Satu Kivelän kanssa koulun vieressä olevan urheilukentän laidalla.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin