Hanketarinat

Elämme ihmiskunnan historian jännittävintä aikaaElämme ihmiskunnan historian jännittävintä aikaa

Elämme ihmiskunnan historian jännittävintä aikaa

Lähivuosikymmeninä yhteiskunnassa tapahtuu suuria muutoksia. Välimatkan merkitys katoaa ja luontoympäristöstä aletaan kilpailla. Myös metsien hyödyntäminen monipuolistuu. Maaseudun ja kylien tulevaisuutta pohdittiin Kymenlaakson maaseutufoorumissa. 

Lue koko juttu

Yhteisasuminen kiinnostaa iäkkäitäYhteisasuminen kiinnostaa iäkkäitä

Yhteisasuminen kiinnostaa iäkkäitä

Yhteisöllinen asuminen yleistyy myös iäkkäiden keskuudessa. Yhteinen koti maalla -hanke selvittää, millaiset yhteisasumisen muodot soveltuvat maaseudun senioriasukkaille.

Lue koko juttu

Järviruo’on korjuu ja käyttö voi elättää ihmisiä myös SuomessaJärviruo’on korjuu ja käyttö voi elättää ihmisiä myös Suomessa

Järviruo’on korjuu ja käyttö voi elättää ihmisiä myös Suomessa

Urajärven jäällä Iitin Lyöttilässä korjataan järviruokoa. Aiemmin jätteenä pidetystä materiaalista tehdään ruokokattoa, aidanteita tai sitä hyödynnetään puutarhoissa tai eristeenä.

Lue koko juttu

Kansanedustajat kohtasivat Leader-toimijat historiallisessa miljöössäKansanedustajat kohtasivat Leader-toimijat historiallisessa miljöössä

Kansanedustajat kohtasivat Leader-toimijat historiallisessa miljöössä

Kaakkoissuomalaiset kansanedustajat tutustuivat alueen Leader-toimintaan Luumäen Kotkaniemessä 12. helmikuuta. Tapaamispaikkana toimi presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseo, joka aukeaa yleisölle toukokuussa.

Lue koko juttu

Missä Markku, siellä kameraMissä Markku, siellä kamera

Missä Markku, siellä kamera

Pirteänä sydäntalven aamupäivänä Ruokolahden Taitotalon ovi käy tämän tästä ja kudontatilassa kangaspuut alkavat kolista yksi kerrallaan. Vanhan koulun luokat ja opettajanasunnot ovat muuttuneet taideluokiksi, näyttelytiloiksi ja yksi jopa valokuvausstudioksi.
- Tämäkin talo on kunnostettu Leader-rahalla 2000-luvun alussa. Siltä pohjalta minulla oli tietoa, mitä Leader on, Markku Nurmi sanoo.

Lue koko juttu

P. E. Svinhufvudilla oli merkittävä rooli Suomen itsenäistymisessäP. E. Svinhufvudilla oli merkittävä rooli Suomen itsenäistymisessä

P. E. Svinhufvudilla oli merkittävä rooli Suomen itsenäistymisessä

Lääninrovasti Heikki Svinhufvudin isoisä P. E. Svinhufvud kertoi monesti, kuinka haluton ja epävarma hän oli Suomen itsenäisyyssenaatin muodostajaksi.
- Epävarmoissa oloissa tuosta virasta olisi voinut muodostua hengenvaarallinen, Heikki Svinhufvud huomauttaa.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Kipparinkatu 1, 53900 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin