Elämme ihmiskunnan historian jännittävintä aikaaElämme ihmiskunnan historian jännittävintä aikaa

Elämme ihmiskunnan historian jännittävintä aikaa

Lähivuosikymmeninä yhteiskunnassa tapahtuu suuria muutoksia. Välimatkan merkitys katoaa ja luontoympäristöstä aletaan kilpailla. Myös metsien hyödyntäminen monipuolistuu. Maaseudun ja kylien tulevaisuutta pohdittiin Kymenlaakson maaseutufoorumissa. 

Lue koko juttu

Yhteisasuminen kiinnostaa iäkkäitäYhteisasuminen kiinnostaa iäkkäitä

Yhteisasuminen kiinnostaa iäkkäitä

Yhteisöllinen asuminen yleistyy myös iäkkäiden keskuudessa. Yhteinen koti maalla -hanke selvittää, millaiset yhteisasumisen muodot soveltuvat maaseudun senioriasukkaille.

Lue koko juttu

Puutuotealaa hiotaan nousukiitoonPuutuotealaa hiotaan nousukiitoon

Puutuotealaa hiotaan nousukiitoon

Tutkimuksesta kilpailukykyä puutuotealalle eli TutKi–hankkeen tarkoituksena on jalkauttaa tutkimustiedon hyödyt pienten ja mikroyritysten saataville.
- Tavoitteena on, että yritysten liiketoimintaa saadaan vauhditettua tuotekehityksen, markkinoinnin, ympäristöviestinnän ja digitalisoinnin avulla, kertoo projektipäällikkö Jouni Silvast Metsäkeskuksesta.

Lue koko juttu

Järviruo’on korjuu ja käyttö voi elättää ihmisiä myös SuomessaJärviruo’on korjuu ja käyttö voi elättää ihmisiä myös Suomessa

Järviruo’on korjuu ja käyttö voi elättää ihmisiä myös Suomessa

Urajärven jäällä Iitin Lyöttilässä korjataan järviruokoa. Aiemmin jätteenä pidetystä materiaalista tehdään ruokokattoa, aidanteita tai sitä hyödynnetään puutarhoissa tai eristeenä.

Lue koko juttu

Kuljetusyritys muuttui raskaan kaluston korjaamoksiKuljetusyritys muuttui raskaan kaluston korjaamoksi

Kuljetusyritys muuttui raskaan kaluston korjaamoksi

- Aika on näyttänyt, että olemme tehneet oikeita ratkaisuja. Ensimmäinen tilikausikin investoinnin jälkeen meni ihan suunnitelmien mukaan, iloitsee Myllys Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Arja Tiilikainen.

Lue koko juttu

Kokonaisvaltaista hyvinvointia viljelijöilleKokonaisvaltaista hyvinvointia viljelijöille

Kokonaisvaltaista hyvinvointia viljelijöille

Lemiltä Kaamanniemen peräkylästä on nelisenkymmentä kilometriä Lappeenrantaan. Naapuriapu on maaseudulla onneksi vielä voimissaan.
- Kun puuttuu jokin työväline, voi lainata naapureilta, ettei tarvitse kaupungista hakea. Jos joku naapureista upottaa traktorin peltoon, ollaan käyty auttamassa. Vastaavasti naapurit ovat käyneet meitä auttamassa, kuvailee Vesalahden tilan emäntä Tuija Topra-Karppanen.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Kipparinkatu 1, 53900 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin