Omatoimireissaajille on tarjolla makumatkoja Kaakkois-SuomeenOmatoimireissaajille on tarjolla makumatkoja Kaakkois-Suomeen

Omatoimireissaajille on tarjolla makumatkoja Kaakkois-Suomeen

Mitä yhteistä on salmiakkicheddarilla, kruunuviinerillä ja kummitukselle omistetulla tilaviinillä? Näihin herkkuihin ja lukuisiin muihin houkutuksiin voit törmätä, kun suunnistat makumatkalle Kaakkois-Suomeen.

Lue koko juttu

Kummituskierrokset ja lohikäärmeveneet tekivät vaikutuksen SkotlannissaKummituskierrokset ja lohikäärmeveneet tekivät vaikutuksen Skotlannissa

Kummituskierrokset ja lohikäärmeveneet tekivät vaikutuksen Skotlannissa

Kansainvälinen Amaze me Leader -seikkailu järjestettiin tänä vuonna Skotlannissa Dumfries & Gallowayn alueella 5.-12. elokuuta. Amazing race –kisan henkeen suunnitellun viikon aikana nuoret aikuiset saivat tietoa siitä, kuinka he voivat vaikuttaa oman kotiseutunsa kehittämiseen ja mitä Leader-rahoituksella on saatu aikaan niin Suomessa kuin Skotlannissakin. 

Lue koko juttu

Suoramyynti maatiloilta kasvattaa suosiotaan Suoramyynti maatiloilta kasvattaa suosiotaan 

Suoramyynti maatiloilta kasvattaa suosiotaan 

Viime vuonna Suomen kotieläintiloista 13 prosenttia, eli noin 1 500 tilaa harjoitti suoramyyntiä. Määrä on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Suosituimpia suoramyyntituotteita ovat kananmunat. Viime vuonna 53 prosenttia kananmunia tuottavista tiloista harjoitti suoramyyntiä.

Lue koko juttu

Kantria ja kahisevaa Helismaa – Rautavaara -meiningilläKantria ja kahisevaa Helismaa – Rautavaara -meiningillä

Kantria ja kahisevaa Helismaa – Rautavaara -meiningillä

- Se oli koulupäivä ja meillä oli kaksi tuntia vapaata aikaa. Jawoll oli kaupan nimi, Jawollilta ostin vihreen kitaran silloin, muistelee Sven Langbein huvittuneena hymähdellen ensimmäisen kitaransa ostohetkeä.
Soittopeli maksoi 40 Saksan markkaa. Bändikaverit Vesa Winberg ja Joni Takalo naureskelevat vieressä Svenin tarinaa.

Lue koko juttu

Marjat on nyt helppo muuttaa rahaksiMarjat on nyt helppo muuttaa rahaksi

Marjat on nyt helppo muuttaa rahaksi

Kaakkois-Suomen ensimmäinen 4H-marja-asema avattiin Imatralla heinäkuussa. Marja-asema on yksi 4H-järjestön nuorille tarjoamista mahdollisuuksista tienata rahaa luonnontuotteita keräämällä ja myymällä. 

Lue koko juttu

Kaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakinKaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakin

Kaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakin

Juuri nyt, kun Suomi on palaamassa kesälaitumilta arkeen kaupunkien hyörinään, on hyvä hetki pohtia maaseudun ja kaupungin suhdetta. MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola huomautti keväällä Kymenlaakson maaseutufoorumissa, että kaupunkien ja maaseudun välille on lietsottu vastakkainasettelua aivan turhaan.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Kipparinkatu 1, 53900 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin