KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

Oma maa mansikka eli Tee se Suomessa!Oma maa mansikka eli Tee se Suomessa!

Oma maa mansikka eli Tee se Suomessa!

Aiotko tänä kesänä matkata Kolille vai Balille? Valinnalla on ilmaston kannalta iso merkitys. Jos päätät matkailla kotimaassa, elämyksellisyydestä sinun ei tarvitse joustaa. Kotimaan elämykset yllättävät ja ihastuttavat erilaisuudellaan.

Lue koko juttu

Ovelus on vuosien pitkäjänteisen työn tulosOvelus on vuosien pitkäjänteisen työn tulos

Ovelus on vuosien pitkäjänteisen työn tulos

Lukemattomat keksinnöt ovat syntyneet arjen oivalluksista, kun tekijämies tai -nainen on pohtinut kätevämpää tapaa askareensa hoitamiseen. Näin sai alkunsa myös joutsenolaisen Hans Kiljusen kehittämä uudenlainen Ovelus-paneelirakennejärjestelmä.
- Ajatus lähti liikkeelle vuonna 2002, kun rakensimme taloa ja päällystin makuuhuoneen kattoa tavallisella paneelilla, hän kertaa.

Lue koko juttu

Tunnelma katossa ja hiki hatussaTunnelma katossa ja hiki hatussa

Tunnelma katossa ja hiki hatussa

Kylärallin viralliset avaussanat lausuttiin Kausalan torilla viime lauantaina puoliltapäivin. Iitin Tiltu Päivi Matilainen heilutti ruutulippua ja Kyläralli oli virallisesti avattu. Toista kertaa järjestetty Iitin Kyläralli keräsi osallistujia noin 40 joukkuetta. Osallistujia oli saapunut Kuopiosta asti nauttimaan Iitin kylien tapahtumista. Suurin osa liikkui reitillä autolla, mutta nähtiinpä tapahtuman EK-pisteillä pyöräilijäkin.

Lue koko juttu

Paineaallot kulkevat fysioterapeutin mukanaPaineaallot kulkevat fysioterapeutin mukana

Paineaallot kulkevat fysioterapeutin mukana

Haminalaisen Liikuntapalvelut Sini Huhtalan toiminimi täytti viime syksynä kymmenen vuotta. Ensimmäiset kahdeksan vuotta Huhtala pyöritti yritystoimintaa työn ohella. Sitten iski krooninen aikapula.
- Totesin, että jostain pitää luopua, joten luovuin palkkatyöstä, hän kertoo.

Lue koko juttu

Rantalomailua luonnonhelmassa Rantalomailua luonnonhelmassa

Rantalomailua luonnonhelmassa

Kahta puolta avautuvat Pyhäjärven laajat selät. Upeat maisemat löytyvät aivan Parikkalan pohjoisreunamilta, Papinniemestä. Papinniemi Campingin yrittäjä Niko Hälvä esittelee tyytyväisenä leirintäalueen uusinta rakennusta, juuri pystyyn kohonnutta lomamökkiä.

Lue koko juttu

Pyöräretkeily tarjoaa elämyksiä kaikille aisteillePyöräretkeily tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille

Pyöräretkeily tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille

Paatuneimmankin autoilijan kannattaa kaivaa näin kesän korvalla polkupyörä varastosta esiin. Vaikka poljetut kilometrit olisivat jääneet vähiin sitten lapsuusvuosien, ei koskaan ole myöhäistä elvyttää erinomaista liikkumismuotoa. Pyöräily on aina elämys! Hyvänä lisänä ovat lähes ilmaiset ja täysin saasteettomat kilometrit. 

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin