Itä-Suomeen kaivataan lisää kalatalousyrittäjiäItä-Suomeen kaivataan lisää kalatalousyrittäjiä

Itä-Suomeen kaivataan lisää kalatalousyrittäjiä

Itä-Suomen alueella toimii noin sata ykkösluokan kaupallista kalastajaa ja parisenkymmentä kalastusmatkailuyrittäjää. Potentiaalia yrittämiseen runsaskalaisilla vesistöillä olisi reilusti enemmän. Kalatalousyrittäjien ja yrittäjiksi aikovien tukena on Itä-Suomen kalatalousryhmä, joka kannustaa ja tukee ammattikalastuksen ja kalastusmatkailun kehittämistä paikallisten hankkeiden kautta. 

Lue koko juttu

Vaikuttamismahdollisuuksia ja vastuuta nuorilleVaikuttamismahdollisuuksia ja vastuuta nuorille

Vaikuttamismahdollisuuksia ja vastuuta nuorille

Lemillä vietettiin iloisissa tunnelmissa nuorille suunnatun Tapahtumatuottajavalmennus -hankkeen pikkujouluja. Hankkeen tavoitteena on kannustaa nuoria ideoimaan ja tuottamaan itselleen mieluisia tapahtumia aikuisten valmentamina.

Lue koko juttu

Tarinat ovat elämystalouden polttoainetta Tarinat ovat elämystalouden polttoainetta 

Tarinat ovat elämystalouden polttoainetta 

Ocracoke-saari Yhdysvaltojen itärannikolla on kuuluisa hurjamaineisesta merirosvokapteeni Mustaparrasta, joka seilasi ryöstöretkillä pitkin Karibianmerta ja Yhdysvaltojen rannikkoa. Vuonna 1718 Mustaparta menetti taistelussa päänsä juuri Ocracoke-saarella, jonne myös lukuisat laivat ovat haaksirikkoutuneet.

Lue koko juttu

Kausalassa selvitetään paikallisten kiinnostusta tiedon valtatiehenKausalassa selvitetään paikallisten kiinnostusta tiedon valtatiehen

Kausalassa selvitetään paikallisten kiinnostusta tiedon valtatiehen

Kymijoen kyläkuitu selvittää parhaillaan, kuinka moni kiinteistönomistaja ja yrittäjä olisi kiinnostunut valokuituverkkoon liittymisestä Iitin Kausalassa. Markkinaehtoisen valokuituverkon taajamapilotti –hanke käynnistyi syyskuussa.
- Pyrimme olemaan alueen tapahtumissa mukana ja viemme asiasta tietoa asukkaille erilaisia keinoja käyttäen, kertoo hankekoordinaattori Atte Korpaeus.

Lue koko juttu

Yritysryhmähankkeet ovat kuin rypsiöljyn puristamistaYritysryhmähankkeet ovat kuin rypsiöljyn puristamista

Yritysryhmähankkeet ovat kuin rypsiöljyn puristamista

Parikkalalainen Koitsan Pito ja Palvelu toimii kaikkiaan kolmessa eri yritysryhmähankkeessa. Kaksi niistä liittyy matkailun kehittämiseen ja yksi tuo osallistujille uusia eväitä digitalisaation hyödyntämiseen omassa yritystoiminnassa.

Lue koko juttu

Kaakkois-Suomessa maatalouden myyntituloista puolet tulee maidostaKaakkois-Suomessa maatalouden myyntituloista puolet tulee maidosta

Kaakkois-Suomessa maatalouden myyntituloista puolet tulee maidosta

Kolmasosa eli noin tuhat kaakkoissuomalaista maatilaa lopettaa toimintansa vuoteen 2025 mennessä. Viljellyn peltoalan määrä ei kuitenkaan tule todennäköisesti laskemaan, sillä lopettavat tilat myyvät tai vuokraavat pellot jatkaville viljelijöille.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin