Yritysryhmähankkeet ovat kuin rypsiöljyn puristamistaYritysryhmähankkeet ovat kuin rypsiöljyn puristamista

Yritysryhmähankkeet ovat kuin rypsiöljyn puristamista

Parikkalalainen Koitsan Pito ja Palvelu toimii kaikkiaan kolmessa eri yritysryhmähankkeessa. Kaksi niistä liittyy matkailun kehittämiseen ja yksi tuo osallistujille uusia eväitä digitalisaation hyödyntämiseen omassa yritystoiminnassa.

Lue koko juttu

Kaakkois-Suomessa maatalouden myyntituloista puolet tulee maidostaKaakkois-Suomessa maatalouden myyntituloista puolet tulee maidosta

Kaakkois-Suomessa maatalouden myyntituloista puolet tulee maidosta

Kolmasosa eli noin tuhat kaakkoissuomalaista maatilaa lopettaa toimintansa vuoteen 2025 mennessä. Viljellyn peltoalan määrä ei kuitenkaan tule todennäköisesti laskemaan, sillä lopettavat tilat myyvät tai vuokraavat pellot jatkaville viljelijöille.

Lue koko juttu

EU alkaa omalta kotioveltasiEU alkaa omalta kotioveltasi

EU alkaa omalta kotioveltasi

Lokakuun lopussa Euroopan parlamentin suomalaisdelegaatio näki, kuuli, maistoi ja haistoi, mitä kaikkea EU-osarahoituksella on saatu aikaiseksi Kotkan-Haminan seudulla. Ensimmäinen tutustumiskohde oli haminalainen Takaladon Liha & Kala Oy, joka on erikoistunut kotimaisiin lihatuotteisiin. Vuonna 2011 ovensa avannut yritys maustaa ja palvaa suuren osan tuotteistaan itse.

Lue koko juttu

Frisbeegolfia vanhan sahan raunioillaFrisbeegolfia vanhan sahan raunioilla

Frisbeegolfia vanhan sahan raunioilla

Aurinkoinen sää sävyttää syksyistä maisemaa Pyhällössä. Katselemme ympäröivää ruskaa urheiluseura Pyhällön Pyryn puheenjohtajan Satu Kivelän kanssa koulun vieressä olevan urheilukentän laidalla.

Lue koko juttu

Maltti metsänhoidossa on valtti vesienhoidossaMaltti metsänhoidossa on valtti vesienhoidossa

Maltti metsänhoidossa on valtti vesienhoidossa

Saappaat tallaavat Suurisuota Kouvolan Saaramaanjärven valuma-alueella. Saavumme Kymijoen vesi ja ympäristö ry:n projektipäällikkö Miina Fagerlundin ja Suomen metsäkeskuksen luonnonhoidon asiantuntija Tiina Karjalaisen kanssa ojan päähän kaivetun altaan reunalle.

Lue koko juttu

Aktiivinen kehittäminen näkyy ja kannattaa Kiviojan PonitallillaAktiivinen kehittäminen näkyy ja kannattaa Kiviojan Ponitallilla

Aktiivinen kehittäminen näkyy ja kannattaa Kiviojan Ponitallilla

- Ajatus oli vain hankkia paikka mihin saataisiin omat ponit ja pystyttäisiin sitten työn ohella harrastelemaan.
Hevostoiminta oli alkanut nostamaan pikkuhiljaa päätään ja tuolloin vielä kaupungissa pienellä omakotitalotontilla asunut Tarmo Kivioja alkoi etsiä perheensä kanssa harrastamiseen paremmin soveltuvaa maapaikkaa.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Kipparinkatu 1, 53900 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin