Marjat on nyt helppo muuttaa rahaksiMarjat on nyt helppo muuttaa rahaksi

Marjat on nyt helppo muuttaa rahaksi

Kaakkois-Suomen ensimmäinen 4H-marja-asema avattiin Imatralla heinäkuussa. Marja-asema on yksi 4H-järjestön nuorille tarjoamista mahdollisuuksista tienata rahaa luonnontuotteita keräämällä ja myymällä. 

Lue koko juttu

Kaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakinKaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakin

Kaupunki ja maaseutu tarvitsevat toisiaan tulevaisuudessakin

Juuri nyt, kun Suomi on palaamassa kesälaitumilta arkeen kaupunkien hyörinään, on hyvä hetki pohtia maaseudun ja kaupungin suhdetta. MTK:n elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola huomautti keväällä Kymenlaakson maaseutufoorumissa, että kaupunkien ja maaseudun välille on lietsottu vastakkainasettelua aivan turhaan.

Lue koko juttu

Kiessi vie menneisiin aikoihinKiessi vie menneisiin aikoihin

Kiessi vie menneisiin aikoihin

Venäjän viimeinen tsaari, Suomen suurruhtinas Nikolai II vietti usein kesälomiaan Virolahden saaristossa.
- On säilynyt tosi paljon valokuvia, joissa Nikolai II kahlailee täällä meidän rannoilla, pelaa tennistä, istuu risuaidalla tyttärensä kanssa ja viettää kesää kuin kuka tahansa perheenisä, kertoo Kiessi-museon uudistushankkeen vetäjä Siru Ahopelto.

Lue koko juttu

Sepramarkkinat jatkavat satoja vuosia vanhaa perinnettäSepramarkkinat jatkavat satoja vuosia vanhaa perinnettä

Sepramarkkinat jatkavat satoja vuosia vanhaa perinnettä

Virolahti oli Suomessa ensimmäisten joukossa, kun lähdettiin solmimaan ystävyyskuntasopimuksia Viron kanssa 1980-luvun lopulla.
- Olimme heti liikkeellä. Täällä on jokin ihana pohjavire, joka on säilynyt erosta ja neuvostoajasta huolimatta, kuvailee Sepramarkkinoiden uudistamishankkeen vetäjä Siru Ahopelto.

Lue koko juttu

Paperityöt vaihtuvat ruohonjuuritason talkoisiinPaperityöt vaihtuvat ruohonjuuritason talkoisiin

Paperityöt vaihtuvat ruohonjuuritason talkoisiin

Savitaipaleen kunnantalolla kuultiin runsas 20 vuotta sitten paikallisen omaehtoisuuden maaseutuohjelmasta eli POMO:sta. Sirpa Onttinen työskenteli samaan aikaan kunnan EU-rahoitteisessa projektissa ja hänelle annettiin tehtäväksi ryhtyä valmistelemaan POMO-ohjelmaa Länsi-Saimaan alueelle. 

Lue koko juttu

Iitin Kyläralli sai murhan hyvän vastaanoton Iitin Kyläralli sai murhan hyvän vastaanoton

Iitin Kyläralli sai murhan hyvän vastaanoton

Iitissä ajettiin lauantaina 9.6. eli valtakunnalisena Avoimet kylät -päivänä Suomen ensimmäinen virallinen Kyläralli. Kyläralliin osallistui kolmisenkymmentä joukkuetta ja autokuntiin yhteensä yli sata rallitiimien jäsentä.

Lue koko juttu

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Kipparinkatu 1, 53900 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin