Tapahtuman tiedot

Alkaa:14/02/2019 09:00
Sijainti:Lappeenranta

Kuvaus tapahtumasta

Yrittäjille suunnattu OutdoorActive -koulutus Retkeilypalveluiden tuotteistaminen / OutdoorActiven hyödyntäminen matkailussa

Aika ja paikka: to 14.2.2019 klo 9-16.
Paikka: Kehruuhuone, Kristiinankatu 20, Lappeenranta
Kouluttajana: Luontomatkailun kehittäjä Pirjo Räsänen / Ellare Oy.

Päivä on tarkoitettu matkailuyrityksille, yhdistyksille ja muille organisaatioille, jotka haluavat hyödyntää ja tuotteistaa luontomatkailukohteista tuotettua informaatioita. Päivä antaa uusia ideoita tuotekehittämisen tueksi sekä muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä ohjaa käyttämään reitti-informaatiota siten, että kävijöiden viipymä alkaa pidentyä. Koulutuspäivä järjestetään melko nopealla aikataululla johtuen siitä, että koulutuksesta toivotaan olevan kaikille osallistujille hyötyä jo vuoden 2019 retkeilysesongissa.

Päivän ohjelma:

09.00-11.30 Keski-Euroopan luontomatkailumarkkinat ja OutdoorActive

Miten OutdoorActive näkyy Keski-Euroopan matkailumarkkinoilla ja mitä kaikkea tietoa portaali sisältää. Mitä tarkoittaa partneriverkosto? Miten yritys voi hyödyntää OutdoorActiven reittitietoa? Miten yritys voi tulla näkyväksi OutdoorActivessa?

11.30 – 12.30 Lounastauko

12.30 – 15.30 OutdoorActive ja luontomatkailun tuotteistaminen. Miten luodaan kiinnostavia luontomatkailutuotteita? 

Kahvitauko välillä.

15.30 – 16.00 Yhteenveto 

Tilaisuus on maksuton, mutta ilmoittautumiset pyydetään kahvitarjoilun vuoksi. Ilmoittautuminen viimeistään 31.1. sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Ilmoitathan samalla mahdolliset ruokarajoitukset! HUOM! Koulutustilaisuus toteutetaan, kun ilmoittautuneita on vähintään kahdeksan (8).

Koulutuksen tausta ja tarve:

Luontomatkailu on kasvussa sekä meillä että maailmalla. Kuluttajat ja matkanjärjestäjät tekevät päätöksiään yhä enemmän sen perusteella, millaisia luontokohteita ja -reittejä matkailukohteessa on tarjolla. Tänä päivänä tällaisen tiedon tulee olla saatavilla helposti ja laadukkaana. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön tehtävänä on kehittää maakunnan retkeilyolosuhteita, retkeilypalvelujen saatavuutta sekä niiden tuotteistamista Etelä-Karjalan alueella. Jo pitkään toivottu retkikohderekisterin uudistus toteutuu vuoden 2019 aikana, kun Kaakkois-Suomen ELY-keskus myönsi hankkeelle 100 % rahoituksen Euroopan Maaseudun kehittämisohjelmasta. Uudistuksen myötä maakunnan retkeilyinfo tulee olemaan sisällöltään laadukasta ja kaikkien helposti saatavilla.

Hankkeessa tallennetaan Etelä-Karjalan kuntien ja virkistysaluesäätiön ylläpitämät retkeilyreitit, luontopolut ja retkikohteet nykysaikaiselle sähköiselle kartta- ja tietokanta-alustalle, OutdoorActiveen. OutdoorActive on maailman laajimpia luontoliikunta- ja aktiviteettiportaaleita, jolla on Keski-Euroopassa jo miljoonia käyttäjiä. Sivusto mahdollistaa hyvin rakennetun informaation tuottamisen ja laajan näkyvyyskanavan ja on samalla helppokäyttöinen paikkatieto- ja tietokantaohjelmisto. Samalla hankkeessa tarkastetaan kohdetiedot sekä täydennetään niitä tarvittaessa, mikä tukee kohteiden tuotteistusta matkailuyrittäjien hyväksi. Sen lisäksi, että tiedot tallennetaan kansainväliselle Outdoors Finland – sivustolle, ne julkaistaan suomeksi sekä kahdella muulla kielellä myös maakunnallisella sivustolla.

 

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin