KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

Tapahtuman tiedot

Ilmoittautumisaika:14/08/2019 16:00
Alkaa:14/08/2019 14:00
Sijainti:Rautjärvi

Kuvaus tapahtumasta

Hyvä ikääntyminen Rautjärvellä -tapahtuma keskiviikkona 14.8.2019 klo 14-16 Rautjärven kunnantalolla (Simpeleentie 12, 56800 Simpele)

Helmi-hanke järjestää Rautjärven kunnan kanssa yhteistyössä kaikille kiinnostuneille avoimen keskustelutilaisuuden c ”Hyvä ikääntyminen Rautjärvellä”. Tilaisuudessa vaihdetaan yhdessä ajatuksia:

  • Miten Rautjärvellä voidaan vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä ja turvattomuutta etenkin haja-asutusalueella?
  • Mitä yhteisöllistä toimintaa ja kohtaamisen paikkoja löytyy, kaivataanko jotakin lisää?
  • Mitä vapaaehtoistoiminnalle kuuluu, tarvitaanko uutta virtaa?

Ikääntyneiden yksinäisyys on viime vuosina puhututtanut paljon. Yksinäisyyden taustalla olevat syyt voivat olla moninaiset, kuten eläköityminen, pitkät välimatkat, leskeksi jääminen, sairaudet, toimintakyvyn heikkeneminen, sosiaalisen verkoston harveneminen, jne. Etsivän vanhustyön toimintamallien avulla voidaan löytää niitä, jotka ovat jääneet vailla seuraa ja tekemistä. Myös yhteisöllisen toiminnan, kuten harrasteryhmien, arjen olohuoneen ja kunta-järjestö-seurakunta yhteistyön kautta voidaan tukea vanhenevan väestön hyvinvointia.

Lämpimästi tervetuloa mukaan keskustelemaan, miten mielestänne Rautjärvellä voidaan parhaiten vastata ikäihmisten osallisuuden ja hyvinvoinnin tarpeisiin. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Tilaisuus on osa Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hanketta, jossa tuetaan maaseudun ikäihmisten kotona asumista tutussa elinympäristössä sekä vahvistetaan heidän osallisuuden ja turvallisuuden tunnettaan. Hanke toteutetaan ajalla 1.5.2019 - 30.4.2021 Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maaseutumaisissa kunnissa. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto (maaseuturahasto) ja rahoituksen on myöntänyt Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. 

Tapahtuman verkkosivut: linkki
Tapahtuman järjestäjät
: Helmi Hyvää elämää ikääntyneenä -hanke
PDF-esite tilaisuudesta: linkki

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin