Jo yli 12 000 vierailijaa on löytänyt Kotkaniemeen

Ellenin puutarhassa kukat kukkivat, kahvilalla Kotkaniemessä leivokset maistuvat, renkituvassa toimii pieni käsityömyymälä ja autenttiseen asuun restauroiduissa museohuoneissa ovat Ukko-Pekan ja Ellenin alkuperäisesineet paikoillaan kotihuoneissaan. Kotkanimessä, presidentti P. E. Svinhufvudin kotimuseossa Luumäellä, on taas monenlaista elämää valtion toteuttaman mittavan peruskorjauksen jälkeen. Vilkasta menoa museolla onkin riittänyt, sillä elokuun puoleen väliin mennessä museolla on kesän mittaan vieraillut yli 12 000 asiakasta!

Lue lisää

Rural Explorer – kulttuuripaikat tarinoiden tuella matkailutuotteiksi

Kaakkois-Suomessa tehdään monenlaista matkailun kehittämistyötä, mutta pääosa siitä suuntautuu maaseutualueiden ulkopuolelle, suuriin matkailukeskittymiin. Maaseutualueen kiinnostavuutta matkailukohteena on kuitenkin myös tarvetta lisätä uudenlaisilla avauksilla, joiden tulee rakentua maaseudun omien voimavarojen, sisältöjen ja toimijoiden varaan.

Lue lisää

Valokuituyhteyksien tarvekartoituksella on nyt loppurutistus

Kymijoen Kyläkuitu käynnisti syyskuussa 2017 valokuituyhteyksien tarvekartoitushankkeen, joka toteutetaan Pohjois-Kymen Kasvun Leader-rahoituksella. Hankkeen tarkoituksena on kartoittaa valokuituverkon rakentamisedellytyksiä kohdealueilla. 

Lue lisää

Omaperäisyyttä ja rohkeutta kuntamarkkinointiin

Parin vuoden kunnanjohtajaurani aikana olen muodostanut oman näkemykseni siitä mikä on toimivaa kuntamarkkinointia. Toimiessani aiemmin tutkijana tekniikan alalla, totuin käsittelemään asioita lukujen kautta, kokonaisuutta samalla havainnoiden. Saman lähestymistavan olen kokenut toimivaksi myös kuntamarkkinointia suunniteltaessa. 

Lue lisää

Ely
Leader Kaakkoisuomi
Maaseutu
Maaseuturahasto

KaakonKantri on Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ja Leader-yhdistysten yhteinen tiedotuskanava.

KaakonKantri

KaakonKantri tiedottaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuloksista ja rahoitusmahdollisuuksista Kaakkois-Suomessa.

Ota yhteyttä

Toimisto:
Leader Länsi-Saimaa ry
Raatimiehenkatu 18, 2. krs.
53100 Lappeenranta

Ota yhteyttä meihin